Praška ulica 2, 10000, Zagreb

Antun Suić

Antun Suić

Rizničar

Antun Suić rođen je 11. rujna 1945. u Dragaliću – nakon što je njegova majka, u trudnoći, preživjela Križni put i više zarobljeničkih logora. Oca nije upoznao: na Bleiburškom polju razdvojen je od supruge i likvidiran na nepoznatom mjestu. Osnovnu školu pohađao je u Dragaliću i Novoj Gradiški, a srednju Pomorsku školu u Kotoru i Bakru. Diplomirao je 1969. na Višoj pomorskoj školi u Rijeci, a sljedeće godine položio ispit za kapetana duge plovidbe.

Nakon rada u riječkoj „Jugoliniji“, 1978. otišao je u San Francisco, u predstavništvo finske tvrtke “Vassa Line”. Osim u SAD-u, živio je i radio u Kanadi i Meksiku, gdje je na ITAM-u (Instituto Tecnológico Autónomo de México) diplomirao političke znanosti (na temu nacionalne sigurnosti), osnovao Klub prijateljstva México-Croacia i angažirao se na međunarodnom priznanju Republike Hrvatske.

U Hrvatsku se vratio 1996. te se uključio u Klub hrvatskih povratnika iz iseljeništva i potom u Počasni bleiburški vod. Od 2012. član je Hrvatskog križnog puta i naš rizničar.

Osnovao Klub prijateljstva México-Croacia i angažirao se na
međunarodnom priznanju Republike Hrvatske.
Postavke privatnosti
Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg preglednika iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i uslugama koje nudimo.