Praška ulica 2, 10000, Zagreb

Milan Kovač

Milan Kovač

Zamjenik predsjednika

Milan Kovač rođen je 15. srpnja 1953. u Posušju, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 1978. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

U četiri saziva bio je zastupnik u Hrvatskom saboru, a u dva navrata član Vlade Republike Hrvatske – ministar privatizacije (1996.-1999.) te ministar za provođenje posebnih odnosa između RH i Federacije BiH i odnosa s BiH (1999.-2000.).

Od 2000. do 2004. obnašao je dužnost predsjednika Odbora za useljeništvo Hrvatskog sabora (današnji Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske). Aktualni je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske matice iseljenika.

Jedan od utemeljitelja HDZ-a 1989. te dragovoljac Domovinskog rata i brigadir HV-a u pričuvi. Nositelj je više odlikovanja i priznanja koja mu je dodijelio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Od 2019. član je HKP-a, a zamjenik predsjednika od 2020. godine.

Nositelj je više odlikovanja koja mu je dodijelio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.
Postavke privatnosti
Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg preglednika iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i uslugama koje nudimo.