Praška ulica 2, 10000, Zagreb

Bile kod Mostara

2

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, a u organizaciji Odjela Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine za Drugi svjetski rat i poraće, 21. kolovoza 2021. na Groblju mira na Bilima kod Mostara služila se sveta misa te je održana komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Komemoraciji je nazočila šesteročlana delegacija udruga Počasni bleiburški vod i Hrvatski križni put na čelu s predsjednicima Markom Grbešom i Vicom Vukojevićem.

Svečano misno slavlje ispred crkve sv. Josipa, predvodio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Obilježavanju obljetnice nazočili su predstavnici crkve u Hrvata, dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora BiH, izaslanstvo Republike Hrvatske, izaslanstvo vojvođanskih Hrvata, izaslanstva udruga i hrvatskih zajednica iz inozemstva, predstavnici društvenog, kulturnog, političkog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine, predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata i brojni drugi gosti.

Po završetku komemoracije, izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora BiH, Republike Hrvatske, Počasnog bleiburškog voda te Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH položila su vijenac i svijeće svim žrtvama totalitarnih režima.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Postavke privatnosti
Kada posjetite našu web stranicu, ona može pohraniti informacije putem vašeg preglednika iz određenih usluga, obično u obliku kolačića. Ovdje možete promijeniti svoje postavke privatnosti. Imajte na umu da blokiranje nekih vrsta kolačića može utjecati na vaše iskustvo na našoj web stranici i uslugama koje nudimo.